208 poze   116885 vizite

Ghidul buruienilor

_


■ Ghidul buruienilor dicotiledonate (BAYER):
www.bayercropscience.ro/buruieni.php?action=categorie&cat=1

■ Ghidul buruienilor monocotiledonate (BAYER):
www.bayercropscience.ro/buruieni.php?action=categorie&cat=2


_
Ghidul buruienilor dicotiledonate
Ghidul buruienilor dicotiledonate
Ghidul buruienilor monocotiledonate
Ghidul buruienilor monocotiledonate

Comentarii album • 6
floralia 15 mai 2016  
Multumim frumos pentru aceste informatii! Sunt de mare folos!
Daca aveti idee cum as putea scapa de trifoiul din gazon. Stiu ca exista ierbicid anume, dar cand se da? Dupa cosit? Inainte? Multumesc!
Raportează
GardenPedia 15 mai 2016  
Informatiile au fost elaborate de specialisti, eu nu fac decat sa aduc la un loc aceste informatii.

Trifoiul raspunde la erbicidele selective, tip SDMA SUPER 600 SL (indiferent de denumirea comerciala, este aceasi substanta activa si aceasi concentratie); trebuie aplicat direct pe frunzele trifoiului sau oricaror alte buruieni cu frunza lata din gazon, deci daca gazonul e prea mare si acopera gazonul, trebuie tuns; din experienta, acolo unde creste gazonul nu prea se mai vede iarba; nu trebuie aplicat in soare direct si nu trebuie udat sau plouat 3 ore dupa aplicare; rezultatele se vad deja a doua zi (frunze vestejite) dar trifoiul dispare cam la 7-10 zile, uneori fiind nevoie chiar de o a doua aplicare dupa cateva saptamani; stropiti mai larg decat zona strict afectata, caci trifoiul drajoneeaza foarte mult in lateral si de acolo reporneste.

Problema nu este cum sa scapati de trifoi, ci cum sa recuperati gazonul; daca zona infestata este foarte extinsa, va dura cateva saptamani pana cand gazonul isi va reveni; ajutati-l cu ingrasaminte si udare abundenta (dupa ce scapati de tot de trifoi, evident) si aveti rabdare cu el, adica nu fiti tentata sa sapati si reinsamantati, pentru ca in timp isi revine sigur, eventual puteti suprainsamanta la nevoie.

Cel mai rau este ca atunci cand gazonul (adica acea combinatie de ierburi intentionat plantate) sufera, celelalte tipuri de iarba (pe care nu le dorim - Ciufa, Hirusor, Meisor, Orzul soarecilor etc) isi fac imediat aparitia, iar acestea nu pot fi starpite cu erbicid selectiv ...

Este o ocazie buna de a reitera importanta tratamentului profilactic, la gazon ca si la orice alta cultura!

Succes!
Raportează
floralia 15 mai 2016  
Multumesc frumos! Sunt unele portiuni in care trifoiul acopera iarba. Va trebui sa am grija de tufele de trandafiri care sunt plantati in interiorul gazonului, in mici insulite, alaturi de perene. Ma gandesc sa ierbicidez in toamna, sa nu stric verdele care este uniform acum.
Raportează
GardenPedia 15 mai 2016  
Pana in toamna nu veti mai avea decat trifoi; in perioada iulie-august, cand va fi seceta si canicula, gazonul isi va autolimita cresterea si se va ingalbeni usor, iar atunci trifoiul se va extinde complet... Daca rezolvati acum, in iulie gazonul va fi uniform iar in toamna va recupera complet; daca o faceti in toamna, nu va avea prea mult timp pt regenerare pana intra in vegetatie.

Evident, trandafirii si orice alte plante protejate nu trebuiesc stropite cu erbicid, dar in afara de asta nu aveti motive de ingrijorare ... Daca aveti probleme 'morale' vis-a-vis de chimicale, atunci obisnuiti-va cu ideea de a inlocui gazonul cu o pajiste de trifoi, nu este chiar cel mai rau lucru posibil - trebuie tuns mai rar, face si flori, nu trebuie udat, e verde tot timpul indiferent de canicula, fixeaza azotul in pamant deci imbunatateste calitatea solului... Nu pare prea rau, nu-i asa?! Dar, din acel moment, de la un an la altul, veti avea o pajiste din ce in ce mai 'naturala', adica nu veti mai putea scapa de celelalte buruieni decat prin scoatere manuala, deci veti putea intocmi un ierbar complet al plantelor autohtone ...
Raportează
floralia 15 mai 2016  
Nu, nu am o problema cu chimicalele. Si va multumesc pentru sfaturi! Nu vreau trifoiul, sub nicio forma. M-am chinuit cu scosul manual, dar parca se indeseste chiar mai mult de cand am inceput sa-l scot. O sa ma gandesc serios la ierbicidat.
Raportează
GardenPedia 15 mai 2016  
Da, tunderea indeseste. Eu as erbicida acum... Tineti-ma la curent si succes!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.